Drömmen om en bil

Att äntligen ta körkort är stort. Denna känsla av att träda in i vuxenvärlden, att man får rösta vid samma ålder känns inte hälften så viktigt eller ger lika många vuxenpoäng. När man väl har körkortet är det ofta dags att skaffa bil.

Förhoppningsvis finns det en del sparat från sommarjobb och födelsedagspengar för att första bilen ska kunna införskaffas. En begagnad går alldeles utmärkt och är ett bra val för förstagångsöparen.

Sin första bil

Kostnader

Men inköpet av bilen är inte det enda som kostar. Det är så mycket mer som är löpande utgifter för ägandet av bil, försäkringar, bensin, olja, vindrutetorkare med mera. Det är ingen billig historia. För att inte tala om däck där det krävs både sommardäck och vinterdäck när man bor i Sverige. Många har gått över till allvädersdäck för att spara in kostnader plus att det på vissa ställen inte är lagligt med dubbdäck längre. Däck kan man få för överkomliga priser om man handlar online. Oavsett var du tänkt köpa dem så tänk en gång extra för däcken är superviktiga och här handlar det inte bara om att ha ett par häftiga breda sulor utan också din säkerhet.

Styla

Det var det nödvändiga men det finns även roliga saker att shoppa till bilen. Styla den och gör den personlig. Även här finns det många butiker online som erbjuder allt från den klassiska rattmuffen till lösögonfransar till lyktorna fram. Eller varför inte sätta in tonad film på dina rutor, detta går att göra själv men bästa resultat fås om du lämnar in bilen och får det proffsigt gjort.