Gumball 3000

Gumball är ett rally som fascinerat många ända sedan det startade 1999. Det äger rum på olika platser och är ett återkommande evenemang.

Gumball 3000

Rallyt väcker starka reaktioner och stor uppmärksamhet eftersom det körs på allmänna vägar genom många länder. På så sätt kan många se bilarna när de passerar dem på motorvägen eller genom städerna. Myndigheter och polis uttalar sig ofta negativt om rallyt då förarna nästan uteslutande bryter mot de lokala trafikreglerna. Man menar från polisens håll att just därför riskerar man allmänhetens säkerhet. 2007 dog till exempel två makedonska medborgare efter att en Gumball-förare krockat med deras bil. I övrigt kan man säga att tävlingen är relativt förskonad från olyckor ifall man ser till den typ av bilar som deltar i racet. Det är ett rally där många kända personer deltar vilket bidrar till att Gumball 3000 får så pass mycket uppmärksamhet.

Gumball 3000 är så populärt mycket på grund av sin outlaw-status runt om i världen men först och främst för alla fantastiska bilar. Det är inget snacka om att några av världens mest exotiska bilar finns med i Gumballs startfält. Att köra en del av de bilar som deltar i rallyt är en dröm för många. I år finns möjligheten att vinna en äkta Gumball bil. Det är spelföretaget Bestsafe som firade 7 års jubileum och gör en promotion där de kommer att lotta ut en Gumball 300 bil. Så är du en bilfantast och och drömmer om en äkta Gumball 3000 bil, delta i lotteriet du med.

Ifall man vill få stor uppskattning för sin bil och kanske till och med vinna räcker det oftast inte att bara ha en exotisk sportbil. Några exempel på lite roligare bilar som varit med och som vunnit är en VW-minibuss modell Samba T1, Renault 4L3000 och en Cadillac Escalade som gjorts om till en ambulans.

En känd svensk som deltagit i rallyt är Jon Olsson som är en världskänd freestyle-skidåkare. Han ställde 2013 upp med en egenbyggd bil som han döpt till Rebellion R2k. Han skapade den tillsammans med Leif Tufvesson som har byggt världskända hot rods. Jon Olsson är känd för sina exotiska bilar i rallyt och har tidigare år också ställt upp med exklusiva och speciella bilar. 2012 ställde Jon upp med sin Audi R8 PPI Razor och väckte stor uppmärksamhet, en snygg tysk maskin med hög prestanda och stilrena linjer som snarare påminner om ett rovdjur än om en bil. Vem skulle kunna tacka nej till att köra någon av de här exotiska bilarna?