Spännande motorsporter

Som ni säkert vet så finns flera spännande motorsporter som man kan följa antingen live på plats eller via sin TV. Den ena kan vara mer spännande än den andra och har man ett intresse för motorer och sport så är ju motorsport något som man gärna följer.

Nascar

Amerikanska Nascar

Amerikanska Nascar är något som flera följer. Både på plats men det finns många fans även här i vårt avlånga land. Sedan starten 1948 så har det varit frågan om modifierade fabriksbilar som man kör med. Det är folkfest när det är som bäst och om vi ska jämföra något i Sverige så kanske det är folkrace som ligger närmast men i Nascar så går det betydligt fortare. Mattias Ekström kan vara den förare som svenskarna känner till bäst.

Formel 1

Denna cirkus reser runt i världen och mycket i Europa och håller sina tävlingar. Kanske mest känd från Sverige är Ronnie Petersson som så tragisk omkom i en olika på Monza banan. Marcus Ericsson var den senaste som hade stora framgångar i Formel 1 och som svensk så är detta stort. Tyvärr så har Ericsson slutat sin karriär och vi hoppas på nya talanger som axlar hans mantel och kommer upp i klassen Formel 1.