Vårda din bil

Genom att vårda din bil så kommer den att vara i din ägo betydligt längre än om du inte gör det. Om du tänker byta bil om ett par år så kommer mest troligt värdet att bli bättre med en välvårdad bil än en som inte skötts om.

Tvätta bilen

Bilen behöver regelbundet tvättas, det samlas smuts och partiklar som inte är bra för bilens kaross. Vintertid så kanske man inte behöver tvätta den lika ofta men även då behöver den rengöras från smuts. Helt klart är handtvätt som är det absolut bästa för bilen, finns inte tid och möjlighet så fungerar det med maskintvätt också.

Städa bilen

Invändigt så är det trevligt att ha en välstädad bil. Försök att skapa en rutin att städa den regelbundet så det inte blir allt för mycket att ta reda på. Köp fräscha bilmattor och varför inte en snygg bilklädsel som skyddar sätena i bilen. På så sätt så kan du plocka ur och tvätta klädseln emellanåt.

Serva bilen

Det är inte bara det yttre och inre som behöver tas om hand utan motorn behöver få sig en översyn mellan varven. Se till att antingen serva bilen själv eller lämna in den på verkstad för oljebyte och andra viktiga detaljer för att motorn ska hålla längre. Man minimerar riskerna för att något ska bli fel då man är ute efter vägarna med en servad motor.